Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Belastingaangifte 2021

Wanneer u van de Belastingdienst een aangiftebrief hebt ontvangen, bent u verplicht voor 1 mei aanstaande uw aangifte te doen. Haalt u dit niet, dan kunt u voor 1 mei aanstaande een verzoek tot uitstel doen.

Dient u uw aangifte in voor 1 april 2022, dan ontvangt u voor 1 juli aanstaande bericht over uw aangifte. Heeft u geld tegoed, dan ontvangt u dit bedrag doorgaans voor half juli terug.  
Om het u gemakkelijk te maken heeft de Belastingdienst uw aangifte al gedeeltelijk ingevuld. Uiteraard is het belangrijk dit te controleren op juist- en volledigheid.  

U kunt uw aangifte doen via Mijn Belastingdienst of de App. Doet u het liever schriftelijk, dan kan dit ook. U kunt uw aangifte zelf doen, maar voor advies kunt u een belastingadviseur vragen uw aangifte te doen.  
Wanneer u een eigen huis heeft of een woning gekocht en/of verkocht in 2021, is het belangrijk dat u secuur de aangifte doet om niet onnodig belastingvoordeel mis te lopen. 

Wanneer u in uw aangifte ook box 3 inkomen heeft, ‘Inkomen uit sparen en beleggen’, dan volgt hier tijdelijk geen aanslag op. De Hoge Raad heeft op 24 december 2021 beslist dat de fictieve toerekening niet door de beugel kan en in strijd is met het Europese Verdrag  tot bescherming van de rechten van de mens. Voor 1 mei 2022 zal het kabinet bekend maken hoe zij hier mee om zal gaan. Dit gaat niet alleen over 2021, maar terug tot 2017.  

Ga dus goed voor uw aangifte zitten en doe het op tijd. Hoe eerder u uw aangifte doet en heeft u iets tegoed, hoe eerder u het op uw rekening heeft staan. Doorgaans voor half juli. 

Op www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/ leest u meer over het doen van uw aangifte. Hulp nodig? Vraag een belastingadviseur u te helpen. Het zijn niet de kosten, maar wel het gemak. Secuur invullen kan u geld besparen.  

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden