Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Afschaffing 21% btw op zonnepanelen

De btw op zonnepanelen die op en rondom woningen worden geïnstalleerd is per 1 januari 2023 verlaagd naar 0%.

Vanaf 1 januari 2023 betaalt u geen btw meer over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen op of bij uw woning. Ook andere benodigde montagewerken zoals aanpassingen of vervanging van de meterkast zijn belastingvrij geworden. Hierdoor is het niet meer nodig om de btw terug te vragen, wat voorheen wel het geval was. Op deze manier zijn er een stuk minder administratieve werkzaamheden voor u bij de aanschaf van zonnepanelen en hoeft u de btw niet tijdelijk voor te schieten. Handig en voordelig!

Het btw-nultarief geldt alleen als de zonnepanelen worden geïnstalleerd op of bij een woning, waarmee ook de garage, schuur of tuin bedoeld wordt. Met deze aanpassingen wil Het Kabinet particulieren stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen en minder elektriciteit van het net te gebruiken. Dit is hard nodig, nu het net op steeds meer plaatsen vol raakt. Wanneer wij minder elektriciteit van het net gebruiken, wordt de Co2 uitstoot fors teruggedrongen. Goed voor ons allemaal! 

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden