Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Uw tuin lenteproef

De lente is begonnen! Nog meer wooncomfort door te genieten van de eerste zonnestralen in uw tuin? Dit zijn de klussen die u nu alvast kunt oppakken!

De lente is begonnen! Nog meer wooncomfort door te genieten van de eerste zonnestralen in uw tuin? Dit zijn de klussen die u nu alvast kunt oppakken!  

Bijna alle vaste planten kunt u in maart al snoeien. Door op tijd te beginnen met snoeien zullen de meeste bladverliezende struiken en loofbomen sneller groeien. Let altijd goed op het weer voordat u de snoeischaar erbij pakt! Door vorst kan uw plant schade oplopen. Ook kunt u vast een start maken met een wieden van onkruid. Door dit vroegtijdig aan te pakken heeft het straks geen tijd om uit te zaaien!  

Slakkenplaag voorkomen? Haal de slakken nu alvast uit uw tuin en voorkom dat u straks de dupe bent van slakkeneitjes. Idealiter doet u dit op een ecologische manier. 

Daarnaast kunt u alvast een begin maken aan het maaien van het gras. Zorg ervoor dat het gras wel droog is. In deze periode kunt u het beste om de 14 dagen het gras maaien en verticuteer het gazon ook regelmatig. Grijp u kans om kale plekken vast in te zaden en geniet straks van een mooi gevuld gazon.  

Half april is de periode om de zomerbollen en -knollen te planten zoals de dahlia’s, lelies en gladiolen en siergember. Dan kunt u straks volop genieten van de prachtige kleuren.  

Tip: schaf een regenton aan hierdoor heeft u straks bij droogte genoeg water! 
Tegenwoordig zijn er leuke en “zelfdenkende” regentonnen.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden