Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Makelaar aan het woord

Door de ogen van de makelaar – ‘’een aankoopmakelaar in deze tijd is erg nuttig’’

Suzanne Boer is 28 jaar en in juli aanstaande zeven jaar werkzaam bij De Koning makelaars te Woerden. Suzanne is gestart met een stage bij ons kantoor in Houten en heeft in 2016 de studie Vastgoed en Makelaardij afgerond. In de tussentijd heeft ze niet stil gezeten en heeft ze haar diploma voor Taxateur behaald.

Voor een taxatie kunt u dus ook bij haar terecht! Suzanne zit nog met haar neus in de studieboeken om Register Makelaar te worden.  

Wij stelden Suzanne de vraag hoe ze afgelopen tijd heeft ervaren in de branche..  

In de tweede helft van 2022 hebben we een flinke verandering gezien. Door de stijgende rente, inflatie en de energiecrisis merkten we dat veel mensen afwachtend waren. Hierdoor nam het aantal bezichtigingen af en werd het overbieden fors minder. Sinds dit jaar zien wij juist weer een toename van het aantal bezichtigingen en loopt de woningmarkt in Woerden goed door. Bij sommige woningen zien wij de tijd dat een woning te koop staat toenemen, maar een woning die te koop blijft staan is een uitzondering op de regel. Je merkt dat er een woningtekort is, de onrust wat betreft de energiekosten is minder geworden en overbieden is in sommige gevallen nog steeds aan de orde.  

Wat vind jij belangrijk in dienstverlening? 

Ik vind het belangrijk om mijn afspraken na te komen en veel contact met mijn klanten te hebben. Ik houd de klant op de hoogte van ontwikkelingen en neem ze mee in het gehele proces. Door onze WhatsAppgroepen met klanten zijn wij altijd bereikbaar. Dit ervaren klanten als zeer prettig.  

Er is nog steeds veel vraag naar woningen, wat zou je potentiële kopers willen meegeven om tot een succes te komen?  

Zorg dat u van tevoren goed uw huiswerk heeft gedaan door een recent gesprek bij een financieel adviseur te hebben gehad. Wij hebben een samenwerking met Opmaat Financieel Adviseurs. Door de gestegen rente kan uw financiële situatie namelijk veranderd zijn. Ook is een aankoopmakelaar in deze tijd erg nuttig. Niet iedere woning wordt standaard boven de vraagprijs verkocht, dus een aankoopmakelaar kan u helpen om een realistische waarde inschatting te maken en u hulp bieden bij de onderhandelingsstrategie. De combinatie van de hoogte van een bieding, wel of niet overbieden en met welke voorwaarden het bod wordt uitgebracht, is iedere keer een serieuze opgave. Onze taak is om te doen wat goed is voor de opdrachtgever en de kans op een succesvolle aankoop te vergroten. Als aankoopmakelaar sparren we mee en kunnen wij u ook attenderen op bouwkundige zaken die relevant zijn en (veel) geld kunnen kosten. Ook informeren we u over hoe u de woning kunt verduurzamen.  

Zelf heb ik ook net een woning gekocht wat volledig verbouwd en verduurzaamd moet worden en weet ik precies wat u als koper van een woning meemaakt! Ik help u graag!

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden