Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

WOZ

Wellicht heeft u het al gezien: de WOZ-waarde van woningen is fors gestegen.

Wellicht heeft u het al gezien: de WOZ-waarde van woningen is fors gestegen. Er is een gemiddelde stijging van 17% zichtbaar op jaarbasis volgens Waarderingskamer. De stijging is mede zo hoog doordat de WOZ-waarde gebaseerd is op de verkoopcijfers van het jaar 2021. De gemeente gebruikt deze WOZ-waarde om onder andere te bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting huizenbezitters moeten betalen.

Is de aanslag vastgesteld op een te hoge waarde van uw woning, dan heeft u in de regel zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen. Er zijn bureaus die op basis van no cure no pay u assisteren bij het maken van bezwaar. Ook zelf de gemeente bellen kan al voldoende zijn. 

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden