Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Voordelen van groendaken

Bij nieuwbouw zien wij langzaam maar zeker meer woningen die ook koeling hebben.

Prettig in de zomer als het warm is: genieten als u thuiskomt na een dag hard werken of een heerlijke dag op het strand. Ook zien wij in bestaande woningen meer airco’s om het niet te warm te laten worden in de woon- of slaapkamer. De pieken in warmte en regenval nemen toe.

De overheid ontwikkelt een beleid om met elkaar de woonomgeving te verbeteren. Meer groen in en om de woning is belangrijk en helpt mee aan een fijne woonomgeving. Zo zie je ook hier en daar op daken van woningen, bergingen en bij bedrijven op grote dakvlakken “groen”. Vaak is dat mos sedum.

Met mos sedum wordt het water langer vastgehouden en maakt dit dat het in uw woning koeler blijft bij warme zomerdagen.

Wij hebben de voordelen van groendaken voor u op een rijtje gezet:
1. Verbeterde isolatie: Groendaken bieden betere isolatie dan traditionele daken, waardoor de energiekosten van bijvoorbeeld uw woning of schuur kunnen worden verlaagd.

2. Verlengde levensduur van het dak: De begroeiing beschermt het dak tegen weersinvloeden en UV-straling, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.

3. Verminderde wateroverlast: Groendaken kunnen regenwater opvangen en vasthouden, waardoor de kans op wateroverlast wordt verminderd.

4. Verhoogde biodiversiteit: Groendaken bieden een combinatie van planten en dieren, waardoor de biodiversiteit rondom het gebouw wordt vergroot.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden