Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Zo laat u uw huis veilig achter voor de vakantie

De zomervakantie is begonnen! Dat betekent voor veel mensen dat ze vertrekken naar een vakantiebestemming buiten de deur.

Maar voordat u uw koffers pakt en vertrekt, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot uw huis en uw reisverzekering. Hieronder vindt u enkele tips en overwegingen om ervoor te zorgen dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Eén van de basis tips om uw huis goed achter te laten, is ervoor zorgen dat alle ramen en deuren gesloten zijn en dat uw sleutels en waardevolle spullen zoals laptops en sieraden op een veilige plek zijn opgeborgen. Het is aan te raden om lichttimers te instaleren welke zorgen voor een verlicht huis, ook wanneer u niet thuis bent. Een goed verlichte woning schrikt inbrekers af.

Als u een bekende vraagt een oogje in het zeil te houden, wekt u de indruk dat u thuis bent. Denk aan het weghalen van de post en de gordijnen open en dicht doen. Hoe fijn is het als diegene ook de plantjes water geeft?! Zo komt u een stuk gezelliger weer thuis.

Het is veilig om water en gas af te sluiten, vooral als u lang weggaat. Door het gas af te sluiten kunt u gaslekken of zelfs brand voorkomen. Ook de kraan naar bijvoorbeeld uw wasmachine kunt u het beste dichtdraaien. Zo voorkomt u waterschade. Zorg er daarnaast voor dat uw stekkers uit de stopcontacten zijn zodat bijvoorbeeld opladers niet oververhit raken. Hiermee bespaart u ook energie.

Wees uzelf ervan bewust dat wanneer u foto’s deelt vanaf uw bestemming, dat inbrekers door kunnen hebben dat uw huis onbewoond is. Post u berichten en foto’s nadat u terug van vakantie en weer thuis bent.

Het is essentieel om uw reisverzekering op orde te hebben. Zorg ervoor dat uw reisverzekering up-to-date is en dekkingsgebieden biedt die bij uw reis horen. Een goede reisverzekering kan u beschermen tegen onverwachte medische kosten, verlies van eigendommen en annulering van uw reis. Vergeet niet om de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Helaas de vakantiepret zit erop, dat betekend weer terug naar huis. Het is prettig om terug te komen in een net en fris huis. Leeg voordat u weg gaat de koelkast zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij thuiskomst en leeg voor vertrek de vuilnisbakken zodat u niet in een stinkende woning terug komt.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden