Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Nationale isolatieweken

Steek energie in uw woning! Dit jaar begint op 23 september de astronomische herfst. Dat betekent dat we te maken krijgen met koudere temperaturen en herfstig weer. Goede isolatie van dak, ramen, muren en vloeren zorgen ervoor dat u de warmte in uw woning behoudt.

Ook houdt u in de zomer op warme dagen de warmte beter buiten. Met isolatie bespaart u op energieverbruik, wat goed is voor uw energierekening en het klimaat.  

Wat zijn de nationale Isolatie weken? De Nationale Isolatieweken lopen van 27 september tot en met 10 oktober. Het is een initiatief van marktpartijen als banken, isolatiebedrijven, bouwmarkten, het Klimaatverbond, HIER en Milieu Centraal. Tijdens deze weken wordt het belang van goede isolatie als eerste stap naar energiezuinig en duurzaam wonen onder de aandacht gebracht. 

Lees hieronder welke soorten isolatie er zijn en welke voordelige stappen u kunt nemen:

Isoleren van het dak

Het isoleren van uw dak zorgt ervoor dat de kou van buiten niet naar binnen kan dringen, waardoor het binnen lekker warm blijft. U kunt dit zelf doen of een expert inhuren. Er zijn verschillende soorten isolatie materialen zoals; glaswol dekens, rotswoldeken en gespoten glaswol. Met deze materialen maakt u de keuze voor een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook zijn er verschillende kunststofisolatie materialen als EPS, XPS, PUR, PF en PIR dit zijn allemaal chemische (hard)schuimen op basis van aardolie. Het zijn lichte materialen die goed isoleren en ongevoelig zijn voor vocht, deze worden vaak gebruikt bij platte daken. Vindt u ecologisch bouwen belangrijk en bent u bereid om hier in te investeren? Dan kan er gekozen worden voor natuurlijke materialen als: schapenwol, houtwol, papiervlokken, hennep of kurk.  

Vloerisolatie 

Vloerisolatie levert niet alleen energiebesparing op, maar ook aanzienlijk meer wooncomfort. Doordat het warmte vast houdt voelt lopen op blote voeten direct veel aangenamer aan! Als u een kruipruimte heeft, kan isolatie eenvoudig aan de onderkant worden aangebracht. Er zijn echter ook andere methoden, zoals het plaatsen van een ondervloer. 

Isolatie van de muren 

Afhankelijk van de bouw van uw huis zijn er verschillende manieren om de muren te isoleren. Als uw woning  een spouwmuur heeft, kunt u overwegen om spouwmuurisolatie te laten aanbrengen. Voor enkelsteens muren kunt u overwegen om een voorzetwand aan de binnenkant te plaatsen of om de buitenkant te isoleren. Het is het beste om dit te bespreken met een professioneel isolatiebedrijf om te bepalen wat het meest geschikt is voor uw situatie. 

Ramen 

Ook het soort glas is van groot belang. Door enkel of dubbelgas te vervangen met HR++ glas of triple glas houdt u aanzienlijk meer kou buiten en de warmte binnen. De mogelijkheden, en dus ook de kosten, zijn afhankelijk van je huidige kozijnen.  

Wilt u weten wat verduurzaming voor de waarde van uw woning betekent?

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden