Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Collega Sharon aan het woord

Eens in de zoveel tijd spreken wij een medewerker binnen de organisatie om u mee te nemen hoe het er op de kantoren aan toe gaat. Dit keer spreken wij Sharon, werkzaam bij Fides makelaars te Leiden.

Even voorstellen: wie ben je en waar werk je?
Hi! Ik ben Sharon en werk bij Fides makelaars in Leiden. Ik ben hier ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen, omdat ik een nieuwe uitdaging zocht en de makelaardij mij een vakgebied leek waar je altijd weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Dit door de veranderende markt en verschillende woningen.

Ik ben gestart als commercieel medewerker op kantoor. Als commercieel medewerker doe ik dus eigenlijk alles achter de schermen, maar ben ik ook veel in contact met de klant. Een erg afwisselende job dus!

Leuk! Hoe ziet je werkdag eruit?
Inmiddels ben ik bezig met een opleiding om door te groeien tot makelaar en ben ik dus ook steeds meer buiten de deur te vinden. Het leuke hieraan is dat je veel verschillende woningen ziet, maar ook steeds nieuwe mensen ontmoet die je verder wilt helpen. Ieder mens heeft andere wensen en zo kun je iedereen op een andere manier helpen.

Wat zou jij zoekers op de huizenmarkt willen meegeven?
Een huis vinden is in de huidige woningmarkt soms best een lastige opgave. Vooral de starterswoningen vliegen als zoete broodjes over de toonbank. Om succesvol een woning te kopen zou ik als tip meegeven om altijd een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je de juiste woningen in je mailbox krijgt en helpt je ook bij het uitbrengen van een realistisch bod. Zo voorkom je dat je wellicht net achter het net vist of juist teveel betaalt voor een nieuwe woning. Ook is het handig om makelaars te volgen op social media. Veel makelaarskantoren plaatsen woningen op Instagram/Facebook die nog niet op funda staan. Zo ben je er als een van de eerste bij als er een woning in de verkoop gaat. Goede tip! 😉

Heb je zelf nog een ultieme woondroom?
Wat mijn eigen woonwens is…? Moeten we realistisch blijven? Zo niet, dan zou ik toch wel dromen van een mooie karakteristieke woning aan rustig vaarwater en gelegen op fietsafstand van de stad. Het lijkt mij heerlijk om ’s zomers met vrienden te barbecueën aan de waterkant en een eigen bootje voor de deur te hebben liggen. Binnen in de woning zou ik een gezellige gashaard willen en een moderne open keuken. Overigens zou een vakantiehuisje op een zonnige bestemming ook niet vervelend zijn. Of sla ik nu door?

Nee hoor, wegdromen mag altijd!
Genoeg over werk, waar kunnen we jou vinden als je niet op het werk bent of met je neus in de studieboeken zit? 
Naast mijn werk doe ik natuurlijk nog genoeg anders, want ik ben echt een gezelligheidsdier. Zo houd ik ervan om een lekker terrasje te pakken in de zomer of gezellig uit eten te gaan met vrienden. Na al die terrasjes en etentjes moet er natuurlijk ook gesport worden. Dat doe ik sinds kort op de squashbaan! Het talent is er nog niet helemaal, maar dat komt vanzelf, toch?

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden