Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Isoleren en ventileren tegenstrijdig?  

De herfst is begonnen, het is kouder en natter buiten, dus de verwarming gaat weer lekker aan!

Voor uw gezondheid is het goed om uw woning te blijven ventileren. Juist nu en zeker als uw woning goed geïsoleerd is. Veel mensen zijn zich daar niet van bewust. Met isoleren bent u bezig de warmte in huis te houden om zo geen energie te verspillen, goed punt dus. Door energiezuinig te ventileren houdt u controle over de luchtstromen in uw woning. Door douchen, koken en het drogen van de was kan uw woning erg vochtig worden, door te ventileren voert u de vuile lucht af en komt er weer frisse en droge lucht in uw woning. Dit zorgt voor een gezonder leefklimaat.  

Hoe u uw woning goed ventileert hangt af van de woning. Bij nieuwbouw is er vaak een mechanische of balansventilatie aanwezig. Bij een oudere woning zou u iets vaker de ramen en deuren open moeten zetten. Het beste is om te zorgen voor een constant verse luchtstroom. Zo is het verstandig om te kijken waar u ventilatieroosters kunt plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een klepraam, een draaikiepraam of een ventilatiebeslag.  

Kortom; ventileren en isoleren gaan hand in hand voor een aangenaam en gezond klimaat in uw woning!  

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden