Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Meer hypotheekruimte bij een goed energielabel

Per 1 januari 2024 worden verschillende leennormen op bepaalde punten gewijzigd. Woningkopers krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning.

Gaat u een nieuwe woning kopen?

Dan gelden er vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels, het energielabel is dan belangrijk!

Als u een huis met een energielabel C of D koopt, kunt u tot € 5.000 extra lenen, terwijl woningen met een label A of B zelfs recht geven op een extra leenbedrag van € 10.000. Voor woningen met het energielabel A++++ is het extra leenbedrag maar liefst € 50.000. (In de praktijk geldt dit voor nieuwbouw). Doe er u voordeel mee!

Verduurzamen van uw huidige woning

Wilt u uw huidige woning van een beter energielabel voorzien, dat kan nu met een kleine hypotheekverhoging en een klein bedrag extra per maand aan hypotheeklasten direct profiteren van lagere energielasten. Per saldo kan dit tot lagere in plaats van hogere maandlasten leiden. Heeft u een woning met een energielabel E, F of G, dan kunt u tot € 20.000 extra lenen. Is het een A of B label, dan kunt u maximaal € 10.000 extra lenen.

Tip! Check of u in aanmerking komt voor subsidie bij de maatregelen die u neemt. Is dat het geval, dan kan een kleine ingreep u een mooi maandelijks voordeel opleveren. Belangrijk nu wij geluiden horen dat energie de komende jaren fors duurder gaat worden, los van de marktprijzen voor energie (vastrecht en belastingen gaan omhoog). 

Verduurzaam uw huidige woning naar een hoger energielabel en verdien de investering snel terug!

Voor een advies op maat, raden wij u een vrijblijvend gesprek met Opmaat financieel adviseurs aan.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden