De lente is begonnen!

26/03/2018 - Hoewel er nog wat vorst in de grond aanwezig kan zijn, is het wel een fijne maand om lekker in de tuin bezig te zijn. Vooral omdat alles nu weer gaat beginnen met groeien. De winter is echt afgelopen en je tuin is nu wel toe aan een goede voorjaarsbeurt.

Wij vroegen hovenier Martin Oostveen om een paar goede tips.

Waar moeten we beginnen? Start met de grote schoonmaak, verwijder afgestorven planten, haal onkruid en dode bladeren weg. Leuk idee, maak hiermee een eigen composthoop. Het terras en de tuinmeubelen verdienen ook een goede reinigingsbeurt. In het voorjaar mogen siergrassen, hortensia’s en de vaste planten gesnoeid worden. Alles opgeruimd? In april nemen de planten optimaal voedingstoffen op, een perfect moment om te bemesten en verse tuinaarde toe te voegen.

Heb je een vijver? De pomp mag weer aan en ook hier geldt; start met de schoonmaak. Het filtersysteem moet gereinigd worden. Vergeet ook de UV lamp niet te vervangen. Dan blijft de vijver mooi helder. Slib mag uit de vijver geschept worden en controleer de folie en bak op beschadigingen. Ook vijverplanten mogen gesnoeid worden en plant weer nieuwe zuurstofplanten in uw vijver, daar zullen de vissen blij mee zijn.

Tot slot, zet vast een paar potten met vrolijke viooltjes bij de voordeur. 

Deel deze pagina: