Wilt u een relatie met uw makelaar?

01/09/2016 - Die vraag klinkt u wellicht wat vreemd in de oren, maar een zoektocht naar de juiste makelaar, is enigszins te vergelijken met het zoeken naar een geschikte partner. Wat vindt u belangrijk in de andere persoon? Een vertrouwd gevoel, een prettige persoonlijkheid, een vlotte babbel, begripvol, zelfverzekerd, uw steun en toeverlaat; allemaal zaken die zowel op uw partner als op uw makelaar van toepassing kunnen zijn. Belangrijk is wat van deze kenmerken bij ú past.

Wat is voor mij belangrijk? 

U doet er goed aan om van te voren voor u zelf op een rijtje te zetten welke zaken voor u belangrijk zijn.
Naast de hoogte van de vraagprijs en de courtage, gaat het hierbij om zaken waarin de makelaar zich onderscheidt. Zoekt u een vertrouwensband? Of wilt u een meer zakelijk contact? Wilt u dat de makelaar de verkoop helemaal voor u uitvoert? Of zoekt u een coach die u begeleidt bij het verkoop- en/of aankoopproces?

Hoeveel makelaars nodig ik uit? 

Wanneer u drie verschillende makelaars uitnodigt kunt u een goede vergelijking maken. Nodigt u zeker niet meer dan drie makelaars uit. Bekijk het zo; wanneer u een kind vijf snoepjes geeft, weet hij niet meer welke hij moet kiezen. 

Welke makelaars vraag ik op gesprek?

Misschien heeft u uit het verleden al goede of minder goede ervaringen. Vraag ook eens uw vrienden, uw buren en collega’s, en stel de vraag eens in uw netwerk op Facebook of Twitter. Op funda.nl leest u reviews – geschreven door echte klanten- over makelaars bij u in de omgeving. De ervaringen van anderen helpen u bij het maken van een gefundeerde keuze. 

De keuze voor een makelaar is een heel persoonlijke. Ik hoop dat ik u op weg heb kunnen helpen in de zoektocht naar de makelaar die het beste bij u past! 


Martijn Verbeek Wolthuys
Fides makelaars, Leiden

Deel deze pagina:

Dit artikel is geschreven door:

Reageer op dit artikel
Meer blogartikelen

Blogoverzicht