Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Gratis waardebepaling
van uw huis

Wilt u graag weten wat uw huis waard is? Bij Fides makelaars Leiden bieden wij professionele waardebepalingen aan om u inzicht te verschaffen in de huidige marktwaarde van uw woning. Onze ervaren verkoopmakelaars combineren uitgebreide kennis van de lokale markt met geavanceerde waarderingstechnieken, zodat u een nauwkeurig beeld krijgt van de waarde van uw huis.

Onze verkoopmakelaars in Leiden doen hun huiswerk en nemen de tijd

Wij verwezenlijken graag uw woonwensen. Voordat we uw huis bezoeken, voeren we een grondig vooronderzoek uit, verzamelen relevante gegevens en analyseren vergelijkbare huizen in de buurt. Deze informatie combineren we met de laatste trends en ontwikkelingen op de woningmarkt. Tijdens ons persoonlijke gesprek inspecteren we uw woning en identificeren we de aspecten die de waarde ervan verhogen. Tegelijkertijd ontwikkelen we een doordachte strategie om uw huis voor de beste prijs te verkopen.

De voordelen van Fides makelaars

Een waardebepaling via ons betekent:

 • 1 Persoonlijk advies
 • 2 Vrijblijvend
 • 3 Compleet
 • 4 Prettig contact
 • 5 NVM-garanties
 • 6 ERA-voordelen

Daarom een waardebepaling via ons

Met een diepgaande kennis van de woningmarkt, gekoppeld aan onze aansluiting bij vooraanstaande instanties zoals ERA en de NVM, kunt u volledig vertrouwen op onze ongeëvenaarde expertise.

Deskundig Onze verkoopmakelaars blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Hoge Funda score Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt U komt onze verkoopmakelaars en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

Het beste verkoopadvies

Voor het meest deskundige advies en begeleiding gedurende het volledige verkoopproces, kunt u vol vertrouwen rekenen op Fides makelaars. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt zijn wij uw betrouwbare partner om uw verkoopdoelstellingen te verwezenlijken.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+

Verkoopmakelaars in het Groene Hart

Wij beschikken over uitgebreide kennis, zelfs van de meest afgelegen plekjes. Met deze kennis zoeken wij naar de meest effectieve manier om uw huis succesvol te verkopen.

Onze verkoopmakelaars zijn actief in diverse regio’s in en rondom Leiden. Daarnaast hebben we onze krachten gebundeld met De Koning makelaars. Dankzij deze samenwerking breiden we ons werkgebied uit naar Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden.

Staat uw woning hier binnenkort ook tussen?

 • nieuw
  • € 545.000,- k.k.
  • Appartement
  • 154 m2
  • 0 m2
  • 3
  Morsstraat 2A
  2312 BM Leiden
 • nieuw
  • € 625.000,- k.k.
  • Eindwoning
  • 105 m2
  • 68 m2
  • 2
  Groenhazengracht 21
  2311 VT Leiden
  • € 400.000,- k.k.
  • Tussenwoning
  • 84 m2
  • 104 m2
  • 4
  Melkweglaan 130
  2394 NE Hazerswoude-Rijndijk

Veel gestelde vragen aan onze verkoopmakelaars

Wat doet een verkoopmakelaar bij een waardebepaling?

Tijdens een waardebepaling van een woning voert een makelaar een grondige analyse uit om de geschatte waarde van de woning vast te stellen. Hier zijn enkele stappen die doorgaans door een verkoopmakelaar worden genomen tijdens dit proces:

 • Bezichtiging van de woning: De makelaar komt langs om de woning te bekijken. Tijdens deze bezichtiging let de makelaar op verschillende aspecten, waaronder de staat van onderhoud, de grootte, de indeling, de ligging en eventuele bijzondere kenmerken.
 • Marktonderzoek: De makelaar onderzoekt de huidige stand van de vastgoedmarkt in het betreffende gebied. Dit omvat het analyseren van recente transacties, vraag en aanbod, en eventuele trends die van invloed kunnen zijn op de woningprijzen.
 • Vergelijkingsmateriaal: De makelaar vergelijkt de te taxeren woning met vergelijkbare woningen in de buurt, vaak aangeduid als vergelijkingspanden of referentiepanden. Deze vergelijkingspanden zijn recent verkocht en hebben vergelijkbare kenmerken, zoals grootte, type en locatie.
 • Waardebepalingsrapport: Op basis van de verzamelde informatie stelt de makelaar een waardebepalingsrapport op. Hierin wordt de geschatte waarde van de woning vermeld, samen met de onderbouwende gegevens en vergelijkingsmateriaal.
 • Advies aan de eigenaar: De makelaar bespreekt het waardebepalingsrapport met de eigenaar en licht toe hoe de geschatte waarde tot stand is gekomen en welke factoren hierbij een rol hebben gespeeld.

Het doel van een waardebepaling is om een realistische schatting te geven van de waarde van de woning. Dit helpt potentiële verkopers bij het vaststellen van een geschikte verkoopprijs en biedt hen inzicht in de marktsituatie op dat moment.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een waardebepaling wordt meestal verricht door een makelaar met als doel een inschatting te geven van de waarde van een woning. Het is een minder formele procedure en kan bijvoorbeeld worden toegepast om een vraagprijs te bepalen bij verkoop.

Een taxatie wordt uitgevoerd door een beëdigd taxateur met als doel de waarde van een woning vast te stellen volgens vastgestelde richtlijnen. Een taxatierapport wordt doorgaans gebruikt voor financiële doeleinden, zoals het verkrijgen van een hypotheek.

 

Beïnvloedt de locatie de waarde van mijn huis?

De locatie van een woning speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van een woning. Locaties worden gebruikt om specifieke demografische gegevens en kenmerken van een gebied te identificeren, zoals de nabijheid van voorzieningen, scholen, winkels, openbaar vervoer en de algehele reputatie van de buurt. Dit kan een rol spelen in de aantrekkelijkheid en de vraag naar een woning, en daarmee ook in de uiteindelijke waarde ervan.

Het is echter belangrijk op te merken dat de waarde van een huis niet uitsluitend afhangt van de postcode, maar ook van andere factoren zoals de staat van het huis, de grootte, de indeling en de specifieke kenmerken ervan. Een professionele makelaar of taxateur kan u helpen om een beter inzicht te krijgen in de invloed van de locatie op de waarde van uw huis.

Hoe lang duurt een waardebepaling?

De duur van een waardebepaling kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de woning, de complexiteit van de marktsituatie en de grondigheid van de analyse die door de verkoopmakelaar wordt uitgevoerd. Over het algemeen neemt een waardebepaling van een woning tussen 30 minuten en anderhalf uur in beslag.

Tijdens dit tijdsbestek zal de verkoopmakelaar de woning inspecteren, relevante gegevens verzamelen, mogelijke vergelijkingspanden analyseren en uiteindelijk een waardebepalingsrapport opstellen. Het is van groot belang dat de makelaar voldoende tijd kan nemen om nauwkeurige informatie te verzamelen en een goed onderbouwde schatting van de waarde van de woning te maken.

Is de waardebepaling ook de taxatiewaarde?

Nee, een waardebepaling en een taxatiewaarde zijn niet hetzelfde. Een waardebepaling is een geschatte waarde van een woning door een makelaar, gebaseerd op vergelijkbare verkopen en markttrends. Het geeft een indicatie van wat de woning naar verwachting waard is op de huidige woningmarkt.

Daarentegen is een taxatiewaarde een officiële beoordeling van de waarde van een woning, uitgevoerd door een onafhankelijke gecertificeerde taxateur. Een taxatie wordt vaak gedaan voor formele doeleinden, zoals het verkrijgen van een hypotheek, het vaststellen van de verkoopprijs bij een verkoop, of voor juridische doeleinden. Een taxateur volgt strikte richtlijnen en houdt rekening met verschillende factoren om tot een nauwkeurige waardebepaling te komen.

Wanneer zou ik voor een waardebepaling kiezen?

Een waardebepaling is van belang wanneer u inzicht wilt krijgen in de waarde van uw woning. Het biedt u waardevolle informatie voor verschillende aspecten en ondersteunt u bij weloverwogen beslissingen. U kunt overwegen om een waardebepaling te laten uitvoeren in diverse situaties, waaronder:

 • Verkoop van uw woning: Als u van plan bent uw huis te verkopen, is een waardebepaling een nuttig hulpmiddel om een realistische vraagprijs vast te stellen. Het verschaft u inzicht in de actuele marktwaarde van uw woning en ondersteunt u bij het bepalen van een aantrekkelijke prijs om potentiële kopers aan te trekken.
 • Aankoop van een woning: Wanneer u overweegt een nieuwe woning aan te schaffen, kan een waardebepaling helpen beoordelen of de gevraagde prijs overeenkomt met de waarde van de woning. Dit stelt u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en eventueel te onderhandelen over de aankoopprijs.
Wat kost een waardebepaling van een woning?

De kosten voor een waardebepaling van een woning kunnen variëren, afhankelijk van het makelaarskantoor en de specifieke diensten die zij aanbieden. Bij ons wordt echter een waardebepaling kosteloos aangeboden door onze verkoopmakelaars als onderdeel van onze service. Dit stelt potentiële verkopers in Leiden e.o. in staat om de verkoopwaarde van hun woning te bepalen zonder extra kosten.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden