Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Vind uw huurwoning in of nabij Leiden

Wilt u een huis huren? Wij helpen u graag in uw zoektocht door u regelmatig te informeren zodra er een nieuwe huurwoning in de verhuur komt. Daarnaast komen er op verschillende plaatsen in de stad Leiden de komende jaren meer nieuwbouwprojecten met huurwoningen en/of appartementen beschikbaar.

Wij maken woondromen waar!

Fides makelaars zijn dagelijks actief met het verhuren, verkopen en aankopen van woningen in en nabij Leiden. Wij bemiddelen bij de verhuur van bestaande woningen die tijdelijk of langer beschikbaar zijn.

De voordelen van onze makelaars

  • 1 Groot netwerk
  • 2 Deskundig
  • 3 NVM-garanties
  • 4 Compleet
  • 5 Prettig contact
  • 6 Onafhankelijk
  • 7 ERA-voordelen
  • 8 Persoonlijk advies

Daarom Fides makelaars Leiden

Deskundig Onze verhuurmakelaars blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Hoge klanttevredenheid Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt U komt onze verhuurmakelaars en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

Inschrijven voor een huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijf u dan gratis in en wij informeren u vrijblijvend zodra er een huurwoning (binnenkort) in de verhuur komt.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+

Verhuurmakelaars in het Groene Hart

Onze verhuurmakelaars zijn actief in diverse regio’s in en rondom Leiden. Daarnaast hebben we onze krachten gebundeld met De Koning makelaars. Dankzij deze samenwerking hebben wij een extra groot netwerk in en nabij Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden.

Veel gestelde vragen aan onze verhuurmakelaars

Hoe verhuur ik mijn woning?

Er is een echte markt met “vraag en aanbod” in huurwoningen. Het is dus belangrijk om vanaf dag één professioneel aan de slag te gaan. Het begint met twee zaken, te weten:

  • Wat is voor de woning een (actuele) huurprijs?
  • Is het verstandig, voor een goede verhuur, enkele zaken vooraf in orde te maken?

Een woning die er goed uitziet presenteert zichzelf en de 1e indruk zegt vaak heel veel. Wanneer de huurprijs klopt met wat er wordt aangeboden, is het zaak om met kandidaten bij uw woning te gaan kijken om vaststellen of de interesse serieus is.
Is er eenmaal een overeenstemming met een huurder, dan is het zaak dat er een goed huurcontract wordt opgesteld met daarin exact de gemaakte afspraken. Daarnaast moet de huurder gescreend worden om te checken of hij/zij in staat is om de huur te betalen.

Is de huurder eenmaal gevonden en het contract getekend, dan komt de oplevering.
Onze verhuurmakelaar is hierbij aanwezig. Wij maken een inspectierapport en een foto-opname van uw woning, waardoor de situatie bij oplevering goed vergelijkbaar is met het startmoment van verhuur.

U kunt, als de woning eenmaal verhuurd is, te maken krijgen met gebreken en zaken die stuk gaan en verholpen moeten worden. Doet u dat zelf of besteedt u dat uit?

Zegt de huurder op of loopt het contract af, dan moet er een eindinspectie plaatsvinden.
Wilt u dat onze verhuurmakelaar hierbij aanwezig is, dan kan dat en zullen wij de situatie bij oplevering vergelijken met de situatie bij de start van de verhuur.
Ook zal er administratief een aantal zaken geregeld moeten worden en is er een borg betaald, dan moet deze retour, mits de woning goed opgeleverd is.

Heeft een huurder altijd huurbescherming?
De wetgever is er vanuit gegaan dat de positie van de huurder een zwakkere is dan die van de verhuurder en om die reden is er huurbescherming voor huurders. De stelregel is: eenmaal een woning verhuurd, dan kunt u de huurder niet zomaar op het door u gewenste moment laten vertrekken. De wetgever heeft ook ingezien dat dit niet altijd opgaat en zo zijn er mogelijkheden om een woning tijdelijk te verhuren. Verhuurt u een woning tijdelijk, dan moet u het juiste model huurcontract gebruiken. Ook gelden er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om een gesloten tijdelijk contract, tijdelijk te laten zijn.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden