Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Uw woning in of nabij Leiden zorgeloos verhuren

Bij Fides makelaars bent u aan het juiste adres voor het verhuren van uw woning in Leiden of in de nabije omgeving. Wij zijn experts in het bereiken van de juiste doelgroep voor uw woning en hebben tevens een lijst met potentiële huurders die op zoek zijn naar een geschikte huurwoning.

Wij gaan actief voor u op zoek

Fides makelaars helpen u graag bij de verhuur van uw woning in of nabij Leiden. Wij zoeken hierbij actief naar een nieuwe huurder dat bij uw wensen past. Als uw betrokken verhuurmakelaar zijn wij er vanaf de start tot aan de onderhandelingen. Samen zorgen we ervoor dat u vol vertrouwen en onder gunstige voorwaarden uw woning verhuurt.

De voordelen van onze makelaars

  • 1 Groot netwerk
  • 2 Deskundig
  • 3 NVM-garanties
  • 4 Compleet
  • 5 Prettig contact
  • 6 Kritisch
  • 7 ERA-voordelen
  • 8 Persoonlijk advies

Daarom Fides verhuurmakelaars Leiden

Deskundig Onze verhuurmakelaars blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Hoge klanttevredenheid Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt U komt onze verhuurmakelaars en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

Vrijblijvend verhuuradvies

Bent u benieuwd wat onze lokale verhuurmakelaars in Leiden voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+

Verhuurmakelaars in het Groene Hart

Onze verhuurmakelaars zijn actief in diverse regio’s in en rondom Leiden. Daarnaast hebben we onze krachten gebundeld met De Koning makelaars. Dankzij deze samenwerking hebben wij een extra groot netwerk in en nabij Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden.

Veel gestelde vragen aan onze verhuurmakelaars

Hoe verhuur ik mijn woning?

Er is een echte markt met “vraag en aanbod” in huurwoningen. Het is dus belangrijk om vanaf dag één professioneel aan de slag te gaan. Het begint met twee zaken, te weten:

  • Wat is voor de woning een (actuele) huurprijs?
  • Is het verstandig, voor een goede verhuur, enkele zaken vooraf in orde te maken?

Een woning die er goed uitziet presenteert zichzelf en de 1e indruk zegt vaak heel veel. Wanneer de huurprijs klopt met wat er wordt aangeboden, is het zaak om met kandidaten bij uw woning te gaan kijken om vaststellen of de interesse serieus is.
Is er eenmaal een overeenstemming met een huurder, dan is het zaak dat er een goed huurcontract wordt opgesteld met daarin exact de gemaakte afspraken. Daarnaast moet de huurder gescreend worden om te checken of hij/zij in staat is om de huur te betalen.

Is de huurder eenmaal gevonden en het contract getekend, dan komt de oplevering.
Onze verhuurmakelaar is hierbij aanwezig. Wij maken een inspectierapport en een foto-opname van uw woning, waardoor de situatie bij oplevering goed vergelijkbaar is met het startmoment van verhuur.

U kunt, als de woning eenmaal verhuurd is, te maken krijgen met gebreken en zaken die stuk gaan en verholpen moeten worden. Doet u dat zelf of besteedt u dat uit?

Zegt de huurder op of loopt het contract af, dan moet er een eindinspectie plaatsvinden.
Wilt u dat onze verhuurmakelaar hierbij aanwezig is, dan kan dat en zullen wij de situatie bij oplevering vergelijken met de situatie bij de start van de verhuur.
Ook zal er administratief een aantal zaken geregeld moeten worden en is er een borg betaald, dan moet deze retour, mits de woning goed opgeleverd is.

Heeft een huurder altijd huurbescherming?
De wetgever is er vanuit gegaan dat de positie van de huurder een zwakkere is dan die van de verhuurder en om die reden is er huurbescherming voor huurders. De stelregel is: eenmaal een woning verhuurd, dan kunt u de huurder niet zomaar op het door u gewenste moment laten vertrekken. De wetgever heeft ook ingezien dat dit niet altijd opgaat en zo zijn er mogelijkheden om een woning tijdelijk te verhuren. Verhuurt u een woning tijdelijk, dan moet u het juiste model huurcontract gebruiken. Ook gelden er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om een gesloten tijdelijk contract, tijdelijk te laten zijn.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden