Aandacht voor de woningmarkt op Prinsjesdag

19/09/2019 - Net als voorgaande jaren, krijgt de woningmarkt op Prinsjesdag veel aandacht. Dit jaar wordt er zelfs gesproken over een ‘wooncrisis’. De NVM ziet mede door de schaarste de prijzen van woningen steeds verder toenemen, en constateerde eerder al dat in het bijzonder nieuwbouw door een aantal belemmerende maatregelen zichzelf uit de markt geprijsd heeft.

Op een rijtje

  • Het kabinet kijkt naar een aanpassing van de overdrachtsbelasting.
  • U gaat meer belasting voor aardgas betalen, maar minder voor elektriciteit.
  • Er komen energiebesparende maatregelen voor koopwoningen.
  • Om het woningtekort te lijf te gaan, komt er een bouwfonds van 1 miljard euro voor gemeenten.
  • Het aantal belastingschijven zou pas in 2021 van vier naar twee gaan, maar de invoering is vervroegd naar 2020.
  • De gemiddelde WOZ-Waarde stijgt in 2020 met acht tot tien procent.

NVM-voorzitter Onno Hoes is blij met de aandacht die de woningmarkt krijgt, maar roept op tot een pakket aan maatregelen. “Het is goed om te zien dat het kabinet de regie weer terugpakt. De ideeën waren er al, nu komt daar ook geld bij. Het is evident dat er betaalbaar bijgebouwd moet worden. Oók voor starters op de markt. Het schrappen van de overdrachtsbelasting voor deze groep is wat mij betreft een cruciale eerste stap.”

De nieuwbouwspecialisten van Fides makelaars volgen alles op de voet, hebben regelmatig overleg met besturen en projectontwikkelaars. En … we hebben momenteel een aantal mooie projecten in de verkoop. Op de website vindt u zowel alle huidige als de toekomstige projecten. Bellen is ook mogelijk.

Deel deze pagina: