De actuele stand van zaken in de woningmarkt

22/04/2021 - De NVM heeft onlangs de cijfers voor de woningmarkt van het eerste kwartaal bekendgemaakt. Opvallend is dat de woningprijzen landelijk gezien met maar liefst 15% zijn gestegen ten opzichte deze periode vorig jaar. Dat betekent een maandelijkse stijging van 1,2%. Dit is een landelijk gemiddelde, terwijl de regionale verschillen groot zijn.

Die verschillen zijn zelfs al zichtbaar tussen ons werkgebied in Leiden en het werkgebied van onze collega's in Woerden: in de regio Alphen aan den Rijn stegen de huizenprijzen met 19% (oftewel 1,6% per maand) en in Gouda met 12,6% (1% per maand).
Deze prijsstijging is te wijten aan het beperkte aanbod van koopwoningen; het aantal verkochte huizen is dan ook wederom flink gedaald. De harde cijfers: landelijk is het aantal verkochte woningen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gedaald met 42%. Ook hierbij zijn de regionale verschillen groot. Zo bleef in ons werkgebied het aantal verkochte woningen in Leiden praktisch gelijk, met een daling van 0,2%, terwijl in Alphen aan den Rijn het aanbod met 18,7% is geslonken. Al met al is de krapte in de woningmarkt ongekend. 
Voor mensen die hun woning willen verkopen zijn dit mooie tijden: onder uw eigen voorwaarden boekt u een succesvol resultaat. Voor de woningzoekers zetten wij alles op alles om kleine kansen om te zetten in grote successen. 

Wij werken samen met De Koning makelaars met vestigingen in Alphen aan den Rijn, De Meern, Gouda, Houten, Nieuwkoop en Woerden. De uitwisseling van kennis en capaciteit biedt beide makelaarsbedrijven mooie kansen.

Deel deze pagina: