Verliefd stel door Pavel Danilyuk via pexels.com

Een huis vinden om van te houden

12/02/2021 - 14 Februari is in aantocht; de dag van de liefde. Bent u verliefd of denkt u nog wel eens terug aan die tijd? Samen met uw partner zwevend op een roze wolk, de wereld aanschouwend door een roze bril, blind voor elkaars imperfecties, louter genietend. Dan landen jullie geleidelijk aan op de aarde en wordt de roze bril glashelder, om vervolgens de fase van ‘houden van’ in te luiden. Of om je te realiseren dat jullie toch niet helemaal bij elkaar passen… Net zo’n proces maakt u door bij het vinden van het ideale huis. Alleen moet u vandaag de dag vaak binnen no time beslissen of de verliefdheid overgaat in houden van, of dat het toch niet helemaal past. Hoe dan?

Hoofd versus hart

Gelukkig is daar de aankoopmakelaar om u te helpen. Deze staat u met raad en daad terzijde tijdens het hele zoek- en aankooptraject. Na een uitvoerig gesprek over uw dromen en wensen met betrekking tot uw nieuwe woning én de omgeving, begrijpt de makelaar precies waar u naar op zoek bent.

Eigenlijk is de aankoopmakelaar het geweten van u als opdrachtgever. U krijgt alle gelegenheid om verliefd te worden op een huis, terwijl onze makelaar in de gaten houdt of het echt aan alle eisen en wensen voldoet. Vanuit onze ervaring beoordelen wij de kwaliteit van de woning; is er kans op verborgen gebreken, waar moet u als potentiële koper nog meer rekening mee houden? Zo kunt u ook alle rationele zaken - waar u zelf misschien niet aan gedacht zouden hebben - meenemen in de overweging om wel of niet voor het huis te gaan.

Creatieve oplossingen

Omdat het in deze tijd niet vanzelfsprekend is dat u de enige bent die een bod wil doen, is de kans groot dat u moet overbieden. Dan is het belangrijk om in te schatten of het bedrag dat u boven de vraagprijs wilt betalen, opweegt tegen het woongenot dat u zult ervaren. Het is immers niet gegarandeerd dat u de investering weer helemaal terugverdient bij een eventuele verkoop van de woning. Daar komt bij dat het bod niet de enige reden is voor verkopers om iemand een huis te gunnen. Wij zetten creatieve oplossingen in om onze opdrachtgevers de kopers van het huis te laten worden, zonder tot het financiële gaatje te gaan. Dat doen we door samen de beste aankoopstrategie te bepalen.

Wilt u zelf ervaren wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen? We gaan vrijblijvend met u mee naar uw volgende bezichtiging! Meld u aan via dit formulier

Deel deze pagina: