Energiebesparing: deze regelingen leveren u geld op!

22/05/2018 - Waarom u energiebesparende maatregelen zou nemen? Omdat uw energierekening daalt, het goed is voor het milieu, én die ijskoude vloer dan eindelijk voorgoed verleden tijd is.

Gelukkig is subsidie aanvragen hiervoor heel makkelijk: zo doet u dat.

Subsidies energiebesparende maatregelen

Wilt u uw dak, gevel, vloer, glas of spouwmuur isoleren, dan kunt u via de overheid subsidie krijgen. Dit is een subsidie van zo'n 20%, waarvoor u moet voldoen aan vijf voorwaarden.

Voorwaarden subsidie energiebesparende maatregelen

  • Subsidie kunt u alleen aanvragen voor maatregelen die u nog moet treffen, niet voor iets dat u al heeft laten uitvoeren.
  • U bent woningeigenaar én u woont er zelf, dus u heeft uw huis niet verhuurd.
  • U laat minimaal twee van deze maatregelen uitvoeren binnen vier maanden: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie en/of het plaatsen van HR++-of triple glas.
  • Er is een minimum aantal vierkante meters aan isolatie-oppervlak gebonden aan de subsidie.
  • De 'isolatiewaarde' moet goed zijn. Die wordt aangegeven door de zogenoemde Rd- en U-waarde, die bij een spouwmuur bijvoorbeeld minimaal 3,5 moet zijn. Check dit bij uw uitvoerder.

Andere subsidies en regelingen

Maar er zijn meer subsidies en voordelige leningen om energiebesparende maatregelen te financieren. Zo hebben veel gemeentes en provincies eigen, lokale regelingen. Deze zijn samengevoegd op de subsidiewijzer, een samenwerking van het Rijk en Milieu Centraal. Hier kunt u zien voor welke subsidies u in aanmerking komt en welke subsidies u kunt combineren. 

Soms kan energiebesparing ook meegefinancierd worden in de hypotheek. Dit verschilt per hypotheekverstrekker. Voor een professioneel advies over hypotheken en de (extra) mogelijkheden met energiebesparende maatregelen adviseren wij u Opmaat financieel adviseurs. Zij kunnen u hierover alles vertellen. Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met een van de onafhankelijk hypotheekadviseurs die wij u aanbevelen.

Ook onze makelaars vertellen u graag meer over de voordelen van een energiezuinig huis bij de mogelijke verkoop van uw woning. Of laat u dat over aan de koper van uw woning en koopt u liever een woning die al duurzaam is? Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze makelaars.

Deel deze pagina: