Fides makelaars wenst u goede kerstdagen en een voorspoedig 2020

19/12/2019 - Het is bijna the most wonderfull time of the year: kerst. Tijd om heerlijk samen te zijn met familie en vrienden rondom de kerstboom. Om op een fijne manier het jaar af te sluiten. Wij wensen u dan ook graag een heerlijke kerst en een gelukkig, gezond en succesvol 2020! Voor nu een mooi moment om terug te blikken op 2019 en daarna vooruit te kijken naar de woningmarkt in 2020.

Onze belofte in 2019
Wat was onze belofte in 2019? Onze belofte is ieder jaar: woondromen waarmaken. Ook afgelopen jaar deden we dit weer met veel plezier. Het was weer een mooi en druk jaar waarin we voor veel mensen hun woondroom mochten waarmaken.

Net zoals in 2018 bleef de rente in 2019 ook op een laag niveau. De media spraken van een overspannen woningmarkt. De rente staat nog steeds laag, het woningaanbod is gekrompen en de vraag om nieuwbouw is hoog. Een overspannen markt of niet, wij doen waar we goed in zijn: mensen helpen bij de aan- en verkoop van hun huis.

Hoe ziet 2020 eruit qua woningmarkt?
Na een terugblik kijken we graag vooruit naar het jaar 2020. Want, wat we verwachten van de huizenmarkt in 2020 delen we natuurlijk graag met u.

Woningschaarste en dure huizen
Er worden minder woningen te koop gezet waardoor de krapte in de koopwoningmarkt aanhoudt. Door deze woningschaarste stijgen de prijzen in 2020 naar verwachting nog meer. De hypotheekrente daalt nog steeds. Wanneer u kan doorstromen en een nieuwe hypotheek tegen een lagere rente afsluit, kunt u veelal een grotere woning kopen tegen lagere hypotheeklasten.

Kant-en-klaar huizen populair
De vraag naar kant-en-klaar huizen die er tip top uitzien neemt toe. Mensen willen gemak in onze drukke maatschappij en vinden het prettig om direct na overdracht te kunnen verhuizen. Dit voorkomt natuurlijk ook dubbele lasten.  

Duurzaam wonen
Duurzaamheid krijgt meer en meer aandacht. Energie- en milieubewust wonen maakt zijn opmars. Een ontwikkeling waar wij bij Fides makelaars heel blij van worden. Los van het feit dat duurzaam wonen goed is voor het milieu, brengt duurzaam wonen ook andere voordelen met zich mee. Minder stookkosten, minder afhankelijk van externe partijen en een goed leefklimaat.

Nieuwbouw blijft duur
Wonen in een nieuwbouwhuis draagt bij aan een duurzame samenleving. De interesse in duurzame woningen neemt toe. Nieuwbouw is duurder dan bestaande bouw. Maar door de energieneutrale, gasloze en goed geïsoleerde woningen, besparen bewoners maandelijks honderden euro’s stookkosten in de winter. De kosten gaan voor de baat uit, maar worden in de loop van de tijd weer terug verdiend.

Veel vraag naar huurwoningen
De krapte op de woningmarkt blijft zichtbaar in de vrije sector huurmarkt. Ook in 2020 blijft de vraag nog altijd groter dan het aanbod. Er is vooral veel vraag naar middeldure huur, 850-1000 euro per maand. Gelukkig hebben wij 87 nieuwe, mooie appartementen onder de noemer ‘The Hill’ te huur in Zoeterwoude.

Makelaar zijn is een mooi beroep!
Iedere dag ontmoeten wij mensen met ieder zijn wensen en persoonlijke omstandigheden. Dat maakt iedere transactie uniek. De kunst voor ons als makelaar is om iedere koper of huurder een droomwoning te bieden. In 2020 gaan wij hier met veel plezier mee door!

 

 

Deel deze pagina: