Intelligente lockdown: wat merkt de woningmarkt hiervan?

19/05/2020 - Is het wel de tijd om een woning te kopen of in de verkoop te zetten? Dit zijn vragen die dagelijks voorbij komen. Nu we alweer 10 weken in een intelligente lockdown zitten, kunnen we zeggen dat de woningmarkt stabiel lijkt. Er is nog steeds veel vraag naar woningen. Bezichtigingen, verkopen en aankopen gaan gewoon door, uiteraard conform de RIVM-richtlijnen. Het is nog steeds een boeiende tijd voor kopers en verkopers. Waarom? Dat vertellen wij u graag.

Meer serieuze bezichtigingen
De woningmarkt lijkt wat gezonder. Het aantal bezichtigingen daalt licht, maar het zijn er zeker nog ruim voldoende. Eerst kwamen er soms wel twintig à dertig mensen een populaire woning bezichtigen, nu zo’n tien à vijftien. We hebben nu weer echt de tijd voor een bezichtiging. “Mensen die nu komen bezichtigen zijn serieuzer om te verhuizen, vaak zijn ze actief opzoek. Bijna allemaal hebben ze vooraf de virtuele presentatie al thuis bekeken voor men de woning komt bezichtigen", zegt makelaar Martijn.
 

Gaat uw bezichtigen? Wij helpen u graag en hebben daarom een uitgebreide checklist voor u samengesteld. Want waar moet u nou eigenlijk écht op letten tijdens de bezichtiging? Een goede voorbereiding helpt u bij het maken van de juiste woonkeuzes.


Genoeg kopers
Wilt of overweegt u uw huis te verkopen? Dat komt dan goed uit, want er zijn nog steeds genoeg kopers in de markt. Dat zien we in het aantal geplande serieuze bezichtigingen, het bezoek op funda en aan de gemiddelde verkooptijd van een woning. De virtuele bezichtiging geeft mensen een eerste indruk en dat maakt dat nu meer dan voorheen alleen serieuze woningkopers komen kijken.
Woning verkopen?


De huizenmarkt is krap
De huizenmarkt is krap, dat is door het coronatijdperk niet opeens anders. Hoe de woningmarkt zich de komende maanden ontwikkelt dat is voor u en voor ons niet te voorspellen. Wat wij wel weten is dat wanneer u nu uw woning verkoopt er nog steeds een grote vraag is en dat maakt dat verkopers met regelmaat meer geld voor hun woning ontvangen dan vooraf ingeschat


De hypotheekrente is historisch laag
De hypotheekrente is nog steeds heel laag. Veel hypotheken worden nu afgesloten met een rentevaste periode van 10 en 20 jaar. Het voordeel voor u is dat u voor een lange periode weet dat deze lage maandlasten hiermee gegarandeerd zijn. Voor een goed hypotheekadvies bevelen wij Opmaat financieel adviseurs aan. Financiële zekerheid kan u een hoop grijze haren schelen, dus regel uw zaken goed!
 

Woningen in de etalage
Bent u voornemend om een woning te kopen? Kijk dan wat er momenteel in de verkoop staat, wie weet zit uw droomhuis er wel tussen. En zien wij u binnenkort met een bezichtiging.
 

Behoefte aan nieuwbouw is groot
‘Veel vraag, te weinig nieuwbouw’ leest u overal. Dit is zeker waar. Gelukkig starten wij de komende weken met diverse projecten met verschillende soorten woningen en appartementen. Bent u op zoek naar een nieuwbouw woning of appartement? Kijk dan gauw naar alle n die te koop komen.
 

Vrijblijvend een gesprek met de makelaar?
Benieuwd naar uw kansen om een woning te kopen of verkopen? Praat dan geheel vrijblijvend met een van onze makelaars voor een goed advies. Zo zet u alvast een eerste kleine stap in het waarmaken van uw woondroom!
 

Deel deze pagina: