Man werkt thuis

Investeren in een comfortabel thuis

20/10/2020 - Menigeen heeft in het voorjaar tijdens de intelligente lockdown niet stilgezeten. In de rij bij de bouwmarkt – keurig op anderhalve meter natuurlijk – voor allerlei spullen om de klusjes waar het nooit van kwam eindelijk eens af te maken. Ook bleek dit een uitgelezen moment te zijn om uitgebreidere verbouwingen in gang te zetten. Dakkappelen waren niet aan te slepen en aannemers zagen hun agenda’s vollopen. Er werd volop geïnvesteerd in het creëren van een comfortabel thuis. Inmiddels zijn we acht maanden verder en bevinden we ons opnieuw in een gedeeltelijke lockdown. Zoveel mogelijk thuisblijven en thuiswerken is nu de norm. Ook na de pandemie zal thuiswerken gemeengoed blijven. Hoe bevalt dit u? Kunt u werk en privé goed gescheiden houden? Voelt u zich fijn thuis of komen de muren op u af?

Ruimer wonen voor dezelfde maandlasten

Nu u zoveel thuis bent is het een goed moment om eens na te gaan of uw woning nog altijd voldoet aan uw woondromen. Misschien bent u erachter gekomen dat een extra kamer als kantoor geen kwaad kan, of merkt u dat u liever dichter bij de natuur zou wonen omdat u energie krijgt van wandelen in het bos. 

In dat geval is het zeker de moeite waard om te verkennen of een nieuwe woning tot de mogelijkheden behoort. René Verlaan van Opmaat financieel adviseurs legt uit: ”De rente is laag en veel mensen hebben een overwaarde op hun huidige woning. Dat biedt ruimte om te kijken naar een woning die meer aansluit op uw woonwensen. De kans is groot dat u voor dezelfde maandlasten in een ruimer huis kunt wonen.”

Misschien vindt u het spannend om uw huis in deze onzekere tijd in verkoop te zetten. Makelaar Martijn Verbeek Wolthuys ondervindt elke dag dat de vraag naar woningen even groot blijft. “In het voorjaar werd iedereen natuurlijk verrast door COVID-19. De vraag was toen wat het effect zou zijn op de woningmarkt. Nu, ruim zeven maanden later, zien we dat deze onverminderd doorgaat. De landelijke cijfers over de woningmarkt laten zien dat de gemiddelde prijs van een woning zelfs stijgt met ongeveer 1% per maand. Het aantal mensen dat op zoek is naar een woning is groter dan het aantal woningen dat te koop staat. Het gevolg daarvan is dat huizen vaak per inschrijving worden verkocht en er met grote regelmaat wordt overboden. Dat overbieden gaat over steeds grotere bedragen. Er is nu eenmaal een enorm te kort aan woningen, en dat blijft nog wel even zo, dus we verwachten dat de vraag zal aanhouden." 

Bent u benieuwd naar uw kansen? Neem contact met ons op! Via beeldbellen bespreken we graag uw mogelijkheden.

Deel deze pagina: