Is een huis kopen mogelijk? Doe het nu.

03/01/2020 - De hypotheekrente is de afgelopen jaren nog verder gedaald. Zelfs de rente vastzetten voor 20 jaar kan tegen circa 2 procent. Komt u uw droomhuis tegen? Dan is het een mooie tijd om deze woning te kopen. Heeft u een koopwoning? Dan verkoopt u deze zo met de rente van nu.

Uit de cijfers van NVM blijkt ook dat veel huizen voor meer dan de vraagprijs worden verkocht. Een huis kost nu zo'n 313.000 euro. Dat betekent dat u voor een gemiddeld huis een bovenmodaal salaris nodig heeft. Wie nu een woning zoekt, heeft daarbij minder keuze dan ooit. Vorig jaar konden huizenkopers kiezen uit bijna vier verschillende woningen. Nu is de keuze beperkt tot 3,1 huizen.

Dit is het moment om een huis te kopen

Ondanks de krapte en stijgende prijzen adviseert NVM nu een woning te kopen. "De rente is lager dan ooit. Dus als u kunt, dan is dit het moment", volgens Gaby Balkema, bestuurder van de NVM-vakgroep Wonen.

Vooral degenen die al een huis bezitten, wordt aangeraden om nu juist groter te gaan wonen. De rente daalt namelijk nog harder dan de huizenprijzen stijgen. Dat maakt het gunstig om een groter huis te kopen. Omdat de rente erg laag staat, is een nieuwe hypotheek relatief goedkoop. "Daardoor kan het voorkomen dat iemand ruimer kan wonen, en tegelijkertijd mogelijk minder maandlasten betaalt."

Gezien de woningprijzen nog steeds stijgen, hebben veel mensen ook overwaarde op hun woning. Deze overwaarde kan weer worden ingezet voor de aankoop van een nieuw huis.

Kopen, verkopen of blijven zitten?

Door de check van NVM te doen, ontdekt u in enkele minuten of dit voor u het moment is om te kopen, verkopen of te blijven zitten.

Als het voor u slim is om nu een huis te kopen? Dan helpen wij, Fides makelaars (NVM) u graag met het verstandig aankopen van een woning. Wij kennen de lokale markt en de bijbehorende woningprijzen goed. Daarnaast bepalen wij de woningwaarde zakelijk en objectief. In tegenstelling tot een huizenkoper, zijn wij namelijk niet emotioneel betrokken. Dat kan u zo duizenden euro's schelen.

Ten slotte weet een aankoopmakelaar alles over de kleine lettertjes in de koopovereenkomst, waardoor de koper een hoop zorgen en kosten bespaard blijft. 

Bron: NVM

Deel deze pagina: