Met deze tips maakt u uw huis verkoopklaar

07/04/2020 - Het is zonnig weer, voorjaarskriebels gonzen door ons lijf! Het voorjaar is het moment om uw huis te verkopen. De tuin staat er stralend bij, de lichtinval is goed, uw foto’s zien er mooi uit. Natuurlijk helpen wij u graag bij de verkoop van uw huis. Statistieken wijzen uit dat huizen die verkoopklaar zijn gemaakt, sneller verkopen en een hogere opbrengst hebben.

Het overgrote deel van de potentiële kopers beslist binnen een minuut of ze de woning willen kopen. De presentatie van de woning is daarom doorslaggevend. De lente is een ideale periode om uw huis verkoopklaar en dus interessanter te maken. En de woning in de verkoop te zetten.  

Verkoopklaar tips 

1. Ruim flink op. Potentiële kopers willen geen huis kopen waarbij het lijkt of er te weinig ruimte is om spullen te bergen en het huis te klein is.  

2. Maak grondig schoon, een fris huis oogt en ruikt nu eenmaal prettiger.

3. Doe raamdecoratie open, zodat er voldoende licht naar binnen valt. En zet u schuifpui of openslaande deuren open. Hierdoor lijkt de woning groter. 

4. Zorg voor een lichte, neutrale inrichting. Bedenk dat steeds meer mensen een 'instap klaar' huis willen. Wat wanden voorzien van een lik verf, maken een wereld van verschil. 

5. Zorg voor zo min mogelijk achterstallig onderhoud. Pak loszittend behang, gaten in de muur en vieze muren aan. In de zomer is tot laat in de avond klussen en verven mogelijk vanwege een goede lichtinval, doe hier uw voordeel mee. 

6. Houd de vloer zoveel mogelijk leeg, zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek naast de bank of onder of op de kapstok.  

7. Pas waar nodig een spiegel toe, dit laat een ruimte groter lijken.  

8. Planten en bloemen maken het extra gezellig. 

Veel succes met het verkoopklaar maken van uw woning. Wilt u alvast een indicatie van wat uw woning waard is? Maak dan gebruik van de gratis tool 'Wat is mijn huis waard?'. Gaat u toch nog niet verhuizen? Ook dan is het fijn om uw huis eens flink op te schonen en gezellig te maken. Helemaal in deze periode tijdens de corona maatregelen, waarin we veel tijd in huis doorbrengen.  

Deel deze pagina: