Politiek wil de woningnood aanpakken

16/01/2020 - Vorige week heeft NVM de woningmarkt-kwartaalcijfers gepresenteerd. Uit deze cijfers blijkt dat we inmiddels moeten spreken van een woningnood. Er staan minder woningen te koop en er worden minder woningen te koop gezet. Toch heeft Fides makelaars in 2019 een goed jaar gedraaid en verwachten ze ook dit jaar weer een lichte stijging in het aantal verkopen. Hoe zit dit?

"We zetten onze schouders eronder. We streven altijd naar kwaliteit. Begeleiden, ondersteunen en adviseren het gehele proces van het verkopen en/of aankopen van een huis. Onze inspanningen, jarenlange expertise, klantgerichtheid en de historisch lage rente zijn de oorzaken van de aanhoudende lichte groei in verkoop. En dat in een tijd waarin er landelijk een te kort aan woningen is." Daar zijn we best een beetje trots op zegt makelaar Martijn. "Maar het is zeker waar dat er een te kort is aan woningen, en het is goed dat de politiek het signaal en de cijfers van NVM serieus neemt."

Politiek pakt door op signaal NVM
Minister-President Rutte en CDA-Kamerlid Ronnes reageren op de problemen van de woningbouw. Wij als makelaar kunnen in deze tijd gelukkig nog steeds voor veel mensen hun woondroom waarmaken, we hebben ondanks de schaarste nog steeds mooie huizen in de verkoop. 

Rutte: Woningbouw afdwingen
In reactie op de presentatie door NVM heeft premier Mark Rutte aangegeven dat het Kabinet bereid is om woningbouw af te dwingen. In zijn wekelijkse persconferentie gaf hij aan dat een zogeheten ’aanwijzing’ een middel is niet wordt geschuwd. "Als het zo zou zijn dat een gemeente zegt ’toedeledokie’, dan moeten we bereid zijn om in te grijpen en daartoe zijn we bereid.” 

Ronnes: Woningbouwlocaties aanwijzen
Voor het CDA is de maat vol. „Het kabinet moet ingrijpen en woningbouwlocaties gaan aanwijzen”, zei Kamerlid Ronnes daarover. „Nood breekt wet.” De woordvoerder wonen heeft hierover Kamervragen gesteld en heeft recent hier ook al een motie ingediend.

Van Veldhoven: Bouwen, Bouwen, Bouwen
Zondag bevestigde de minister van Wonen, Stientje van Veldhoven, de enorme krapte op de woningmarkt en dat we nu moeten bouwen, bouwen, bouwen.

Ondanks dat de woningmarkt inderdaad krap is, krijgen wij nog steeds wekelijks woningen in de verkoop. Wilt u graag een huis kopen? Bekijk dan wat wij in de verkoop hebben of schrijf u in voor onze gratis zoekservice.  Wit u uw huis verkopen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met ons, we vertellen u graag over de mogelijkheden en onze verkoopstrategie. Ook als aankoopmakelaar kunnen we in deze schaarse tijd u goed van dienst zijn met het vinden van een passende koopwoning. Wij kennen de markt goed, en horen het als een van de eerste als er een woning in de verkoop komt. 

Bron: NVM

Deel deze pagina: