Storm opkomst? Probeer schade te voorkomen.

11/02/2020 - Komend weekend wordt de tweede windstorm van dit jaar verwacht: Dennis. In de loop van zondag bereikt storm Dennis ons land. Hopelijk valt het mee. Maar heeft u toch woningschade door de storm? Dit kunt u dan het beste doen.

Windstoten tussen de 75 tot 100 kilometer per uur kunnen de nodige schade aanrichten. Probeer dit ten eerste te voorkomen. Houd ramen dicht, check of dakgoten vastzitten en ruim tuinspullen als losse potten, stoelen en parasols zoveel mogelijk op. Zorg dat rolluiken, markiezen en zonneschermen helemaal opgerold zijn. 

Toch stormschade?

Probeer de schade dan zoveel mogelijk te beperken. Lekkage in uw dak? Zet er dan een emmer onder. Meld een schade direct bij jouw verzekeraar. Een omgevallen schutting, weggewaaide dakpannen vallen onder uw opstalverzekering. Deze verzekering is verplicht voor alle huiseigenaren met een hypotheek. 

Bij stormschade, de onmacht van de natuur, is er vaak sprake van een eigen risico van 225 tot 500 euro. Meld uw schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar. Een schade-expert komt vervolgens kijken naar de op te nemen schade en stelt de eventuele vergoeding vast. Maak foto's van de schade om onnodige discussies achteraf te voorkomen. 

Deel deze pagina: