Woning stylen

Uw woning stylen voor de verkoop

03/09/2020 - Een woning kopen is spannend, maar verkopen ook! Bij het bezichtigen van een woning zijn de mogelijke kopers kritisch. Ze raken op slag verliefd of kraken de woning af. Soms onterecht, omdat het interieur toevallig niet in de smaak valt. Voor veel kopers is het moeilijk om door het bestaande interieur heen te kijken. Een eerste indruk is dus erg belangrijk. Met de volgende tips maakt u uw woning verkoopklaar.

 1. Zorg voor een neutrale en rustige basis
  Smaken verschillen, mogelijke kopers kunnen jouw interieursmaak geweldig of afgrijselijk vinden. Een neutrale en rustige basis zorgt ervoor dat de kijker de mogelijkheden van ruimte beter kan inzien. Gebruik van drukke patronen, felle kleuren of verschillende stijlen leiden af. 
   
 2. Indeling
  Kijkers proberen een voorstelling te maken van de indeling van hun nieuwe woning. Geef elke ruimte een duidelijke functie. Een rommelkamer staat vaak vol met spullen waardoor de ruimte lastig te beoordelen is en geen duidelijke functie heeft. Maak van deze kamer bijvoorbeeld een kantoor met een simpel bureau, of plaats een logeerbed om er een logeerkamer van te maken.
   
 3. Fris en licht
  Lichtinval maakt een woning fris en ruimer. Zorg daarom dat alle gordijnen open staan en haal alle spullen van de vensterbank. Dit maakt de woning licht en ruimtelijk. Zet ook de ramen open voor frisse lucht. In de donkere dagen is het handig om de lampen alvast aan te zetten.
   
 4. Opruimen en schoonmaken
  Zoals eerder aangeven leiden drukke patronen en kleuren af. Hetzelfde geldt voor rommel, het maakt de ruimte kleiner en dat is zonde. Zorg daarom voor een opgeruimd huis. Haal bijvoorbeeld wat jassen van de kapstok en ruim schoenen op, zodat de hal groter oogt. Leg de kranten en post uit het zicht. Maak de bedden mooi op en zorg dat al het kinderspeelgoed opgeborgen is. Maak daarnaast de woning goed schoon, dan ruikt het lekker fris.
   
 5. Neutrale aankleding
  Een te opgeruimde woning kan voor een minder gezellige en leefbare sfeer zorgen. Laat daarom een aantal neutrale accessoires staan. Haal de persoonlijke spullen weg, zet verse bloemen op tafel en steek wat kaarsen aan. Dit zorgt voor een warm welkom.  

 

Deel deze pagina: