Wat is er te doen in Leiden?

Wat is er te doen in Leiden; september

03/09/2018 - Als bruisende stad Leiden is er altijd wel wat te doen. Speciaal voor de (sportieve) dames deze maand: de ladiesrun. Avonturiers kunnen hun hart ophalen in de Nacht van de Ontdekkingen en kunstliefhebbers moeten het weekend van 22 en 23 september noteren in hun agenda.

Rennen voor het goede doel 

De 8e Leiden Ladiesrun vindt plaats op vrijdagavond 7 september 2018. Het startschot wordt om 19.30 uur gelost. De start en de finish van de Leiden Ladiesrun vinden plaats bij de tennisvereniging Stevenshof, Dobbedreef 1B (Stevenshof) in Leiden. Aankomend jaar gaat er gelopen worden voor SJOK.

De nacht van ontdekkingen 

De Nacht van Ontdekkingen neemt u mee in de tijd, Of het nu gaat over tijdreizen of fossielen, Mayakalenders of sterrenkijken, Zenboeddhisme of de evolutie van stadsdieren: overal om ons heen speelt tijd een rol. Wat doet de tijd met ons? En wat doen wij met de tijd? Kom er achter tijdens de Nacht van Ontdekkingen op 15 september!

Kunst

Op zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 staat Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Dit jaar met maar liefst 155 deelnemers op 76 locaties. Voor de 24e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele kunstenaars in Leiden. 

 

Deel deze pagina: