repair cafee

Weggooien? Mooi niet!

03/09/2018 - In een Repair Café kunt u uw kapotte spullen repareren. Elektrische en mechanische apparaten, elektronica, speelgoed, kleding, kleine meubelstukken, fietsen, e.d, eigenlijk alles wat redelijk eenvoudig te vervoeren is.

U gaat samen met een deskundige vrijwilliger aan de slag. Zo valt er altijd wat te leren. Voor allerlei soorten reparaties is gereedschap beschikbaar in het Repair Café.

Informele sfeer

De sfeer in een Repair Café is ongedwongen en informeel. U kunt voor een kleine vergoeding iets te drinken of wat lekkers bestellen. Vaak liggen er, ter inspiratie, tijdschriften of boeken over repareren en klussen ter inzage. Natuurlijk kunt u ook een babbeltje maken met andere bezoekers. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Duurzaam!

Repair Cafés over de hele wereld hebben in 2017 gezamenlijk 300.000 voorwerpen gered van de afvalberg. Dat is ongeveer even veel als het gewicht van een dubbeldektrein met twaalf rijtuigen!

Verspreid over de hele wereld gaan maandelijks 50.000 mensen naar een Repair Café. Ze worden daar geholpen door ruim 21.000 vrijwilligers. Door de inzet van al deze mensen is in 2017 circa 300.000 kilo CO2-uitstoot voorkomen.

Natuurlijk is het ook gewoon heel gezellig en doet u nieuwe contacten op. Enthousiast geworden? In een regio zitten vaak meerder Repair Cafe's, kijk voor het Café bij uw in de buurt op de site.

Deel deze pagina: