Wel of geen aankoopmakelaar inschakelen?

11/05/2020 - Wij zien dat wij steeds meer worden ingeschakeld als aankoopmakelaar bij de begeleiding van de koop van een woning. Regelmatig krijgen wij ook de vraag: wat is daarvan de toevoegde waarde? In de huidige woningmarkt zien we dat er snel gehandeld moet worden als uw droomhuis daar eindelijk is. Wat doet u dan?

Er zijn vaak meerdere kandidaten met interesse voor die woning. Het is het vak van onze makelaars om te onderhandelen. De kunst is de verkoper voor u te laten kiezen. Wat is belangrijk voor de verkoper? Kan er hier aan tegemoet worden gekomen? Dat kan gaan over een soepele opleveringstermijn, een inzicht en zekerheid in de financiering of andere belangrijke voorwaarden. Maar ook als er boven de vraagprijs betaald moet worden: tot hoever gaat u dan en welke risico’s en kansen zijn er? Dat bespreken wij met elkaar voordat de bieding wordt uitgebracht.

Ook al moet het snel en misschien wel met een koopprijs boven de vraagprijs, wij willen dat u de juiste en een verstandige beslissing neemt. Dat is onze toegevoegde waarde als aankoopmakelaar. 

Meer weten over wat wij als aankoopmakelaar voor u kunnen betekenen? Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om uw woonwensen te bespreken. Geen ervaring met een aankoopmakelaar? 

Onze aankoopmakelaars:

  • hebben kennis van de lokale huizenmarkt en weten wat de huizen “mogen kosten”
  • geven juridisch, prijstechnisch en bouwkundig advies
  • luisteren goed naar de wensen van verkopers en proberen uw aanbieding interessant te maken voor de verkoper en voeren de onderhandelingen
  • regelen indien nodig de bouwkundige keuring/taxatie rapporten
  • controleren de notariële akte van levering en de afrekening van de notaris
  • zorgen voor tijdwinst door deskundige afwikkeling van allerlei zaken
  • hebben de beschikking over een groot netwerk, zoals collega makelaars, hypotheekadviseurs of een notaris die snel kan schakelen.
  • Kortom, de aankoopmakelaar is uw vraagbaak, houdt u de spiegel voor en voert professioneel de onderhandelingen. Hij staat er voor u! 

Een klant aan het woord, deze beoordeling van een aankoopklant kregen wij onlangs: “Er moest snel gehandeld worden, omdat er nog een gegadigde was. De makelaar heeft snel gehandeld en ons bijzonder goed geholpen. Met anderhalve dag was er een gesprek, heeft de makelaar de woning bezocht, is er onderhandeld en is ons bod geaccepteerd. Superblij mee, fantastisch gehandeld.”

 

Deel deze pagina: