Bouwtekening woning voor een woningtaxatie

Taxatie van een woning

Een taxatie is een waardering van een woning door een (onafhankelijke) taxateur. U kunt een taxatie door Fides makelaars laten uitvoeren, wanneer u deze nodig heeft voor de financiering of bijvoorbeeld de Belastingdienst.  

Heel vaak taxeren wij omdat de bank bij het verstrekken van een financiering inzicht wilt hebben in de waarde van de woning. Deze waarde moet worden vastgesteld door een onafhankelijke taxateur. Onze taxateur zal dan ook altijd vragen met welk doel u een woning wilt laten taxeren. Dan weten we of u een gevalideerde of ongevalideerde taxatie nodig heeft.

Fides makelaars zijn erkende taxateurs. Onze taxateurs zijn gecertificeerd en ingeschreven in het register van Stichting VastgoedCert.

Gevalideerde taxatie

Om een financiering voor de aankoop van een woning aan te gaan, is in de meeste gevallen een taxatierapport verplicht. Hiervoor bestaan vaste modellen. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd. Een gevalideerde taxatie laten wij valideren door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Ongevalideerde taxatie

Wanneer wij een taxatie van uw woning doen voor een aankoopadvies, om bezwaar te maken tegen de WOZ aanslag of om een andere reden dan een financiering dan maken wij een normaal taxatierapport op. Dit rapport hoeft niet gevalideerd te worden.

Wat doet een taxateur?

De taxateur zal allereerst een algehele indruk van de woning opdoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het type woning en bouwstijl, maar ook naar de onderhoudsstaat van de woning. Op kantoor zal de nodige recherche plaatsvinden. Denk hierbij aan een eventueel bodemonderzoek, bestemmingsonderzoek en de eigenaarsinformatie wordt geraadpleegd.

Maar er is meer; zaken als de ligging, de grootte van de woning en de kavelgrootte. Hoe is de ligging van de tuin of het balkon ten opzichte van de zon. Hoe duurzaam is de woning? Wat is het energielabel? Denkt u aan isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Allemaal zaken die meewegen voor de taxateur bij het vaststellen van de waarde van een woning. Op basis daarvan wordt het taxatierapport gemaakt.

Wilt u meer weten over taxaties of heeft u een taxatie nodig? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Fides makelaars staan voor klaar!

Wat onze klanten over ons zeggen:

"Vanaf het begin was direct de klik met deze makelaar. Goede communicatie, professioneel en zeer klantgericht. Absoluut aan te raden wanneer je je huis goed wilt laten verkopen."

"Naast een prettige manier van zaken doen hebben zij ons een aantal keren behoed op een miskoop waardoor het denken in het klantbelang echt tastbare waarde kreeg."

"We hebben goede begeleiding en nuttige input gekregen bij het maken van lastige beslissingen in de onderhandelingsfase. Daarmee zijn we erg tevreden met de dienst die de makelaar heeft geleverd."

Ja, ik wil meer weten over de taxatie van mijn woning

Ja, ik wil meer weten over de taxatie van mijn woning