Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Huis laten taxeren voor financiering

Een taxatierapport is nodig in verschillende situaties waarin de waarde van een huis moet worden vastgesteld, zoals wanneer u van plan bent een huis aan te kopen. Wat uw specifieke situatie ook mag zijn, onze gecertificeerde taxateurs staan klaar om u te voorzien van een gedegen taxatierapport dat past bij uw situatie.

Wij zijn erkende taxateurs in Leiden

Onze taxateurs zijn gecertificeerd en ingeschreven in het register van Stichting VastgoedCert. Heel vaak taxeren wij omdat de bank bij het verstrekken van een financiering inzicht wil hebben in de waarde van de woning. Deze waarde moet worden vastgesteld door een onafhankelijke taxateur. Onze taxateur zal dan ook altijd vragen met welk doel u een woning wilt laten taxeren. Dan weten we of u een gevalideerde of ongevalideerde taxatie nodig heeft.

De voordelen van onze taxateurs

  • 1 Gecertificeerd
  • 2 Deskundig
  • 3 Gevalideerd
  • 4 Compleet
  • 5 Prettig contact
  • 6 Onafhankelijk

Daarom onze taxateurs

Deskundig Onze taxateurs blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Hoge klanttevredenheid Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt U komt onze taxateurs en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

Taxatierapport aanvragen

Bent u benieuwd wat de officiële waarde van een huis is? Vraag dan een taxatierapport aan.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+

Taxateurs in het Groene Hart

Onze taxateurs zijn actief in diverse regio’s in en rondom Leiden. Daarnaast hebben we onze krachten gebundeld met De Koning makelaars. Dankzij deze samenwerking breiden we ons werkgebied uit naar Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden.

Veel gestelde vragen aan onze taxateurs

Wat doet een taxateur?

De taxateur zal allereerst een algehele indruk van de woning opdoen. Er wordt niet alleen gekeken naar het type woning en bouwstijl, maar ook naar de onderhoudsstaat van de woning. Op kantoor zal de nodige recherche plaatsvinden. Denk hierbij aan een eventueel bodemonderzoek, bestemmingsonderzoek en de eigenaarsinformatie wordt geraadpleegd. Maar er is meer; zaken als de ligging, de grootte van de woning en de kavelgrootte. Hoe is de ligging van de tuin of het balkon ten opzichte van de zon? Hoe duurzaam is de woning? Wat is het energielabel? Denkt u aan isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp? Allemaal zaken die meewegen voor de taxateur bij het vaststellen van de waarde van een woning. Op basis daarvan wordt het taxatierapport gemaakt.

Wat is het verschil tussen een gevalideerde en ongevalideerde taxatie?

Gevalideerde taxatie
Om een financiering voor de aankoop van een woning aan te gaan, is in de meeste gevallen een taxatierapport verplicht. Hiervoor bestaan vaste modellen. Dit wordt een gevalideerde taxatie genoemd. Een gevalideerde taxatie laten wij valideren door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Ongevalideerde taxatie
Wanneer wij een taxatie van uw woning doen voor een aankoopadvies, om bezwaar te maken tegen de WOZ aanslag of om een andere reden dan een financiering, dan maken wij een normaal taxatierapport op. Dit rapport hoeft niet gevalideerd te worden.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden