Tips om op te letten tijdens een bezichtiging

Gaat u een huis bekijken? Waar let u dan op tijdens een bezichtiging? Het antwoord op deze vraag vindt u in onze handige checklist bezichtiging. Raadpleeg deze bij het bekijken van iedere woning, dan heeft u een goed beeld van de status van het huis. Alleen dan weet u of dit huis voldoet aan uw woondroom.  

Handige checklist voor het bezichtigen van een woning

Onze gouden tips bij een bezichtiging

Een mooi huis op het oog? Kalmeer… hou onze gouden tips in uw achterhoofd als u een huis binnenstapt.  Ervaar of dit het huis is waar u van droomt.

1. Eerste indruk
Gebruik u vier zintuigen bij een bezichtiging. Zie, ruik, hoor en voel …. Vaak weet u bij binnenkomst of het huis u bevalt.

2. Schade
Komt u scheuren, vochtvlekken of afgebladerde kozijnen tegen, vraag de makelaar dan naar de oorzaak.

3. Kijk goed naar de ligging
Ligt het huis in de buurt die u leuk vindt? Waar komt de zon op? Kijken de buren in de tuin?

4. Bezichtig overdag en neem foto’s
Overdag ziet u door het zonlicht veel meer, zowel de sterke punten als het eventuele achterstallige onderhoud. Maak foto’s om later nog even terug te kunnen kijken.

5. Stel vragen
Schrijf van te voren al u vragen op die u wil stellen. En noteer tijdens een bezichtiging de vragen die u te binnen schieten. Bespreek al deze vragen met de verkoop- of aankoopmakelaar.

6: Gebruik onze handige checklist tijdens een bezichtiging.

Uitgebreide checklist bezichtiging

Het meeste haal uit je bezichtiging met onze checklist. Waar let je nu eigenlijk écht op tijdens de bezichtiging?

Wat onze klanten over ons zeggen:

"Deze makelaar blijft ook onder, in ons geval, lastige omstandigheden fluitend en efficiënt zijn werk doen. Helpt en adviseert de verkoper uitstekend. En niet onbelangrijk realiseerde een verkoopsom boven de vraagprijs. "

"Vanaf het begin was direct de klik met deze makelaar. Goede communicatie, professioneel en zeer klantgericht. Absoluut aan te raden wanneer je je huis goed wilt laten verkopen."

"Naast een prettige manier van zaken doen hebben zij ons een aantal keren behoed op een miskoop waardoor het denken in het klantbelang echt tastbare waarde kreeg."