Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Gratis checklist
bezichtiging huis

In onze handige checklist vindt u alles wat u nodig heeft zodra u een huis gaat bezichtigen. We hebben een algemene checklist die u voor ieder huis kan gebruiken en we hebben een gedetailleerde checklist.

Download de checklist via de oranje knop hieronder. Liever volledige hulp bij de aankoop van een woning? Vraag dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Onze gouden tips bij een bezichtiging

 • 1 Bent u bekend met onze handige bezichtigingschecklist? Deze lijst wijst u op diverse belangrijke aspecten van de woning  waar u op kunt letten tijdens de bezichtiging. Daarnaast helpt het u de juiste vragen te formuleren aan de verkopend makelaar.
 • 2 Start de voorbereidingen vanuit huis: via funda kunt u de woning alvast digitaal bezichtigen. Beoordeel de woning in een rustig tempo vooraf via de virtuele tour.
 • 3 Biedt de woning genoeg plek voor ontspanning in de zitkamer, koken en thuiswerken? Een woning moet, naast sfeervol aanvoelen, aansluiten op uw dagelijkse activiteiten binnenshuis.
 • 4 Neem tijdens de bezichtiging even plaats op de bank. Zo ervaart u de woning op een andere manier dan tijdens de rondleiding met de makelaar.
 • 5 Biedt het terras voldoende ruimte voor een tuinset, past uw fiets in de berging en hoe is de achterom? Met andere woorden: voldoet de tuin aan uw wensen?
 • 6 Doe een goede eerste indruk op van de buren en de directe omgeving door een rondje te lopen. Kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl of vraag een bestemmingsplan op bij de gemeente om erachter te komen of er bouwplannen in de buurt zijn.
 • 7 Is de woning van de buren voorzien van een warmtepomp of airco met buitendeel? Dit zijn bronnen die (mogelijk) geluidsoverlast met zich mee kunnen brengen.
 • 8 Bezoek de lokale supermarkt en pak de fiets voor een tochtje naar het trein- of busstation om zelf te achterhalen hoe lang u hier over doet. Verken de omgeving op uw eigen manier.
 • 9 Kunt u uw auto gemakkelijk in de straat parkeren en geldt dit ook voor eventueel bezoek?
 • 10 Bezichtig de woning op verschillende momenten van de dag. Overdag ervaart u hoe de zon in de woning valt en bent u in de gelegenheid om de afwerking goed te bekijken. ’s Avonds vallen eventuele drukte op nabijgelegen wegen of donkere plekken in de wijk.
 • 11 Stel uzelf tot slot de vraag: is dit het huis waar u van droomt? Is uw antwoord ja, overweeg dan om een aankoopmakelaar in arm te nemen. Hij of zij kijkt op een andere manier naar een woning, onder andere op het gebied van concurrentie en eventuele bouwkundige issues, en geeft u handige tips. Wilt u de woning aankopen, dan helpt de aankoopmakelaar u met de juiste onderhandelingsstrategie en koopprijs om de kans te vergroten dat u de gelukkige koper wordt zonder dat u te veel betaalt.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden