Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Haal alles uit een bezichtiging

Gaat u een huis bekijken? Waar let u op tijdens een woningbezichtiging? Het antwoord op deze vraag vindt u in onze handige checklist bezichtiging. Raadpleeg deze bij het bekijken van iedere woning, dan heeft u een goed beeld van de status van het huis en weet u of deze woning voldoet aan uw woondroom.

Onze gouden tips bij een bezichtiging

Een mooi huis op het oog? Kalmeer… bereid u goed voor en houd onze gouden tips in uw achterhoofd als u het huis binnenstapt. Ervaar of dit het huis is waar u van droomt.

1. Checklist

Bent u bekend met onze handige bezichtigingschecklist? Deze lijst wijst u op diverse belangrijke aspecten van de woning  waar u op kunt letten tijdens de bezichtiging. Daarnaast helpt het u de juiste vragen te formuleren aan de verkopend makelaar.

2. Voorbereiding

Start de voorbereidingen vanuit huis: via funda kunt u de woning alvast digitaal bezichtigen. Beoordeel de woning in een rustig tempo vooraf via de virtuele tour.

3. Indeling

Let goed op de indeling. Biedt de woning genoeg plek voor ontspanning in de zitkamer, koken en thuiswerken? Een woning moet, naast sfeervol aanvoelen, aansluiten op uw dagelijkse activiteiten binnenshuis.

4. Ander oogpunt

Neem tijdens de bezichtiging even plaats op de bank. Zo ervaart u de woning op een andere manier dan tijdens de rondleiding met de makelaar.

5. Buitenruimte

Biedt het terras voldoende ruimte voor een tuinset, past uw fiets in de berging en hoe is de achterom? Met andere woorden: voldoet de tuin aan uw wensen?

6. Buurt

Doe een goede eerste indruk op van de buren en de directe omgeving door een rondje te lopen. Kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl of vraag een bestemmingsplan op bij de gemeente om erachter te komen of er bouwplannen in de buurt zijn.

7. Geluidsbronnen

Is de woning van de buren voorzien van een warmtepomp of airco met buitendeel? Dit zijn bronnen die (mogelijk) geluidsoverlast met zich mee kunnen brengen.

8. Omgeving

Bezoek de lokale supermarkt en pak de fiets voor een tochtje naar het trein- of busstation om zelf te achterhalen hoe lang u hier over doet. Verken de omgeving op uw eigen manier.

9. Parkeergelegenheid

Kunt u uw auto gemakkelijk in de straat parkeren en geldt dit ook voor eventueel bezoek?

10. Verschillende momenten

Bezichtig de woning op verschillende momenten van de dag. Overdag ervaart u hoe de zon in de woning valt en bent u in de gelegenheid om de afwerking goed te bekijken. ’s Avonds vallen eventuele drukte op nabijgelegen wegen of donkere plekken in de wijk.

11. Droomhuis

Stel uzelf tot slot de vraag: is dit het huis waar u van droomt?

Is uw antwoord ja, overweeg dan om een aankoopmakelaar in arm te nemen. Hij of zij kijkt op een andere manier naar een woning, onder andere op het gebied van concurrentie en eventuele bouwkundige issues, en geeft u handige tips.
Wilt u de woning aankopen, dan helpt de aankoopmakelaar u met de juiste onderhandelingsstrategie en koopprijs om de kans te vergroten dat u de gelukkige koper wordt zonder dat u te veel betaalt.

© 2023 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden